divendres, 3 de setembre del 2010

Una lectura poc corrent

Tinc una llista a les mans. Una llista de britàncis, galesos, irlandesos, autors de llengua anglesa, també hi aparexien Jean Genet i Proust. Ivy Compton-Brunett, Nancy Mitfort, J. R. Ackerley, Robert Frost, Anita Brookner, Ian McEwan, A.S. Byatt, Dylan Thomas, John Cowper Powys, Jan Morris, Francis Kilvert, Andy McNab, Joanna Trollope, Salman Rushdie, Henry James, Dickens, Thackeray, George Eliot, Bronte, Thomas Hardy, Philip Larkin, Rose Tremain, Kazuo Ishiguro, Mary Renault, Isherwood, Anthony Powell, Laurence Sterne, Shakespeare, Swift, Dick Francis. Alguns, bastants, no em sonen de res, els desconec i no n'he llegit mai res. D'altres els he sentit anomenar, d'aquest o aquell n'he llegit alguna cosa. Tots ells són citats i llegits per la Reina d'Anglaterra i el seu nou asistent literari, el seu amanuense, en Norman. Tots ells apareixen a la novel·la Una lectora poc corrent d'Alan Bennett, una obra breu i divertida, plena d'ironia. Una text que ens parla de la lectura, del fet de llegir.

2 comentaris:

  1. Hola, Albert,

    Vaig llegir-la en una tarda a Ribes de Freser, ara deu fer un parell d'estius, i em va agradar molt. És tan àgil... I un bon final, oi? Sempre m'agraden els finals sorprenents i rodons. Quan escric, no m'hi puc pas posar si no tinc un final.

    Apa, que bé que hagis tornat després del parèntesi de l'estiu!

    ResponElimina
  2. Hola Núria,

    Doncs, d'aquest final i de la seva història en parlarem el 25 d'octubre a les 19:30 a la Biblioteca de Figueres. Tothom hi està convidat!

    Gràcies per les teves paraules.

    Albert.

    ResponElimina