dimarts, 3 de novembre del 2009

El lector, que sempre llegeix

El lector, que sempre llegeix, llegeix a tota hora, a qualsevol lloc, faci fred o calor. El lector, que sempre llegeix, aprofita quan bull la pasta i llegeix, només són 6 o 8 minuts, però llegeix. El lector, que sempre llegeix, fulleja la darrera novel·la mentre la seva bella muller es dóna un bany llarg i relaxant. Encara li queden uns 25 minuts, si hi sumem el secador i les planxes. El lector, que sempre llegeix, acaba un nou capítol mentre la resta de la casa discuteix si la nova carretera ha de passar per dalt o per baix. El lector que sempre llegeix, espera el tren i llegeix, puja al tren i llegeix, baixa del tren i camina. El lector que sempre llegeix, llegeix i escolta com la seva bella muller li parla. Ella gairebé no llegeix, però parla, a vegades molt, li agrada parlar i a ell li agrada escoltar-la, però, de tant en tant, llegeix. El lector que sempre llegeix, acaba un llibre i en comença un altre, la televisió està engegada, l'ordinador en marxa, però el lector continua llegint. El lector que sempre llegeix, podríem pensar que llegeix durant les llargues nit, però el lector de nit dorm, al cap de setmana juga a futbol i quan les coses ho requereixen tanca el llibre i deixa de llegir. El lector que sempre llegeix, potser no llegeix sempre, però gairebé.

4 comentaris:

  1. Insomma, Caro Lector, mi pare di capire che messo di fronte alla scelta "un libro o tua moglie", tu preferiresti dire "Posso non scegliere? Perchè li amo tanto tutti e due."
    La lettura e l'amore come gioie primarie della vita,tutto il resto c'è, si, ma in sottofondo. Mi pare di capire che la teva dona ami molto parlare: siamo quasi tutte così,noi ragazze.
    Buona lettura e attento quando leggi per strada a non scontrarti con qualche passante.

    ResponElimina
  2. Ei sóc jo! Ho compleixo gairebé tot!

    ResponElimina
  3. Sandra: entre ella i la lectura em quedo amb ella... i un llibre a la butxaca per quan no em miri als ulls. Una abraçada ben forta.

    Membrillu: m'alegro d'haver-te retratat tan bé, però em sembla que el lector, en realitat, és molts lectors en conjunt. Gràcies pel teu comentari.

    Albert.

    ResponElimina
  4. Així ho he entés, però m'hi he sentit molt identificat :-)

    ResponElimina