dimecres, 5 de juny del 2013

Un dia literari



La dona, cansada de portar-li l'agenda, d'organitzar-li les sortides i de rebre sempre la mateixa cara de peix, li ha demanat que demà sigui el seu dia, que triï el que vulgui fer que ella s'hi avindrà.

L'home, cansat de sempre el mateix, li ha confessat que demà la vol al seu costat però calladeta, fent el que vulgui però en silenci, llavors li ha explicat el que faran:

"Tot just acabats de llevar anirem arran de mar, haurem quedat per esmorzar amb l'Italo, passejarem platja amunt, platja avall, mirant les dones que fan topless i explicant contes populars. Reflexionarem sobre el món i nosaltres, sobre nosaltres i el món. A mig matí travessarem la plana empordanesa, fins més enllà de casa nostra, a tocar del rec Sirvent, per flairar les closes i sentir històries antigues, d'antics avantpassats. Després d'uns bells poemes haurem agafat gana, però tranquil·la, hauré reservat taula per a tres: tu, jo i en Montalbano. Menjarem peix fresc i popets saltejats, tot ben remullat d'un vi ben fresc.

Potser llavors voldràs fer la migdiada, tu mateixa, jo em quedaré tot just sota l'escala, jugaré amb l'aleph que hi he trobat, observaré el món des de tots els punts de vista i veuré el teu cos passat, present i futur. Quan et despretis tindrem resevada l'hora del te amb la Jane. Repassarem les xafarderies, ens confessarem els amors i desamors, serà una tarda calorosa, llarga, plena de passions.

L'hora de sopar arribarà per sorpresa. A la cuina la Babette ens prepararà un festí: cailles en sarcophage banyat amb Cliquot 1860!

Havent sopat ens soprendrà el timbre, l'Stephen i en Leopold em vindran a buscar. Ja sé que hi posaràs objeccions, però hem quedat que aquest dia és el meu i els meus amics em vindran a buscar per anar a fer un tomb: carrers foscos i dones d'ofici antic. Tornaré embriac, ho confesso.

La nit serà llarga, de ben segur, però desitjaré ficar-me al llit amb l'Emma, resseguiré la madame de dalt a baix, a poc a poc i sense pressa. L'afer s'allargarà fins que surti el sol."

Aquest dia serà el meu, ja t'he dit que mi pots acompanyar, només et demano un xic de silenci.
 

1 comentari:

  1. M'agrada moltíssim. Albert, sempre tens unes idees molt maques.Ja estic esperant el pròxim post. Una abraçada!

    Cristina.

    ResponElimina