dissabte, 10 de desembre del 2011

Ordre literari anual

Vaig entrar a la llibreria a la recerca de quelcom que posés ordre de cares a l'any vinent. Exposats al taulell, d'esquerra  a dreta, l'Almanac del Cordill, el Calendari del Pagès, el del "Corazón de Jesús", el Blog Maragall i, finalment, un Almanac literari? El llibre de l'any de Vicenç Pagès: la decisió es va convertir en un impuls.

53 textos acompanyats d'unes fantàstiques il·lustracions de Joan Mateu.

Un recull de recomenacions, reflexions, cites, anècdotes, xafardaries literàries. Un grapat d'autors i obres que corres a buscar al prestatge, a la llibreria o a la biblioteca, t'hi aboques i no tens més remei que llegir per continuar llegint.
A Vicenç Pagès li agrada recomenar lectura, parlar del que ha llegit i del que faríem bé de llegir abans no sigui massa tard. Des del jardí, secció dominical d'on provenen bona part dels textos, continua amb aquesta dèria de parlar-nos del plaer de la lectura, de la llengua, de la paraula; creant, sense qui no vol la cosa, una guia de lectures imprescindibles.

De El llibre de l'any, el senyor Pagès n'imagina una lectura pausada, setmanal. Ho sento! L'any encara ha de començar i jo ja l'he acabat.

4 comentaris:

  1. Reconec aquest impuls que ens parlés.
    El problema ve quan n'hi ha uns quants d'impulsos que voldries seguir i te n'adones que et falta temps o calers per seguir-los tots. Aleshores arriba el moment difícil de frenar-ne uns quants.

    ResponElimina
  2. Sí, tens tota la raó, però sempre ens quedaran les biblioteques, els amics i la xarxa. El tema temps ja es més complicat, haurem de ser selectius ;)

    Gràcies pel comentari.

    Albert.

    ResponElimina
  3. Gràcies, Quadern de mots!!

    Bon Nadal!!! i que passeu uns dies fantàstics.

    Albert.

    ResponElimina